Flag Counter
Internationale Kostschool

Slaapkamer Nkosazana 

 

Nkosazana is van ver gekomen! Met het vliegtuig uit Zuid-Afrika. Nkosazana was 16 jaar toen haar ouders haar vertelde dat ze een opleiding in Nederland mocht gaan volgen. Inmiddels zit ze in haar 3e jaar en is 19 jaar!

Haar ouders wonen in de buurt van Johannesburg. Haar vader heeft een goede baan, hij werkt voor de regering. Haar moeder zorgt voor haar jongere zusjes van 9 en 11 jaar. Haar broertje Mamello van 16 jaar zit sinds dit jaar op een internaat in Londen. Tijdens de grote vakantie gaan Nkosazana en haar broertje samen terug naar Zuid-Afrika voor een fijne vakantieperiode. Hier heeft ze veel zin in!

Nkosazana, wat Prinses betekent, heeft het erg naar haar zin op de kostschool en heeft zo haar vaste gewoontes. Overdag volgt ze haar lessen op school, neemt hierna even lekker een douche, gaat dan in vrije tijdskleding er nog even op uit; in gezelschap van de andere meiden of lekker alleen. Even wat winkeltjes bezoeken, een stukje fietsen of gewoon even lekker de tuin in naar haar huisdieren. Ze houdt erg van dieren en mag ze gelukkig bij de kostschool in de tuin hebben, als ze ze maar wel zelf verzorgd.

Na het eten heeft Nkosazana nog voldoende tijd om haar huiswerk te maken. Ze leert namelijk makkelijk, 2 uurtjes per dag aan haar huiswerk besteden is meer dan genoeg.

In het weekend slaapt ze lekker uit en gaat dan wat leuks met de meiden doen.

T-180312

 

Voor de kamer van Nkosazana heb ik een kamerscherm gemaakt met natuurlijke elementen. Dit omdat ze van de natuur houdt. de badjas gebruikt ze altijd als ze na schooltijd even lekker een douche neemt. Lekker het schooluniform uit, lekker opfrissen en dan fijn de eigen vrije tijdskleding weer aan. De spijkerbroek ligt op de stoel al op haar te wachten.

T-220312

 

Nkosazana heeft een heel leuk badjasje gekregen, maar wat de buitenwereld hier niet kon zien was dat het ondergoed voor haar nog niet geregeld was. Daar is vandaag verandering in gekomen. Ze heeft een heel sexy lingeriesetje over de post ontvangen van haar moeder. Nkosazana is er erg blij mee.

T120423

Nkosazana houdt van dieren, maar ook van muziek. Een trommel uit Afrika in haar kamer geeft haar verbondenheid met de stam, waar zij verweg in haar gedachten nog steeds deel van uitmaakt. De trommel is gemaakt in Afrika!

T130303